Qui som

COORDINACIÓ:

logo_oliva_llegendaASSOCIACIÓ L’OLIVA

L’Associació l’Oliva, creada l’any 2011, és una organització sense ànim de lucre amb seu a Barcelona i a Castelló de la Plana, que treballa per fomentar l’educació i la sensibilització entorn quatre grans temàtiques: pau, drets humans, democràcia i desenvolupament humà sostenible.

Entre els projectes que més destaquen de l’associació són el projecte “HortiCultura pel foment de la cohesió social”, que es desenvolupa a diferents municipis de Catalunya, i el “Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals”, que es va celebrar l’any 2015 i va obtenir la participació de més de 265 autores i autors procedents de 56 països i prop de 700 vinyetes.

Entre d’altres activitats es duen a terme Tallers Deliberatius amb la finalitat de dotar la ciutadania d’eines d’empoderament col·lectiu en drets i llibertats civils, polítiques i mediambientals, principalment.

.

papasseitLLIBRERIA PAPASSEIT

La Llibreria Papasseit, ubicada al barri vell de Manresa va iniciar el seu camí al juny de 2013. Des d’aleshores s’ha convertit en un referent cultural a la Catalunya Central.

En el seu interior, a part de trobar-hi llibres, s’hi han realitzat un munt d’activitats culturals, entre les que destaca la presentació de llibres, recitals de poesia, concerts i exposicions d’art.

.

COL·LABORADORS:

PEN-Català-Logo

PEN CATALÀ

El PEN Català va ser creat l’any 1922, just un any després de la fundació a Londres del PEN Internacional per part de C.A. Dawson Scott.

Entre d’altres, el PEN Català ha estat presidit, des d’aleshores, per Pompeu Fabra, Josep Carner, J.V. Foix, Joan Oliver, Maria Aurèlia Capmany, Jordi Sarsanedas, Dolors Oller i en l’actualitat està presidit per Carme Arenas. Des de la seva fundació, el PEN Català ha estat una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores i la seva missió es basa fonamentalment en la defensa de la llibertat d’expressió i la lluita per a l’alliberament dels escriptors perseguits.

.

INSTITUTO QUEVEDO DEL HUMOR

institutoquevedodelhumorL’Instituto Quevedo del Humor (IQh), creat al 2011, és un centre d’estudi, difusió i investigació de l’humor en totes les seves facetes vincualat a la Fundació Universitat Alcalá de Henares (FUAH). El IQh vol esdevenir una entitat pionera, més enllà de les nostres fronteres, donada la important aportació que l’humor ofereix en diversos àmbits: cultural, literari, de comunicatiu, polític i d’oci.

L’ Instituto Quevedo del humor està dirigit per un director acadèmic, Tomás Gallego, i un director tècnic, Antonio Fraguas de Pablo (Forges). Aquesta direcció està assessorada per un Consell de Direcció composat per representants del món de l’humor, així com per assesor en educació, salut, psicologia, periodisme, etc.

.

MITJANS DE COMUNICACIÓ COL·LABORADORS:

la-marea_logo_rectangularLA MAREA

La Revista La Marea, creada l’any 2012, és una revista mensual i un mitjà digital diari que aposta per un periodisme rigurós i compromès, especialitzat en l’anàlisi, la investigació i la cultura.

La publicació està editada per la Cooperativa Más Público, 100% propietat de les persones i organitzacions lectores associadescializado i treballadors, fet que permet la plena independència de poders polítics i empresarials.

.

directa-logo-web-05

LA DIRECTA

La Directa és un mitjà de comunicació en català d’actualitat, investigació, debat i anàlisi. Amb vocació d’independència, volem exercir la funció social de denunciar els abusos i les injustícies i potenciar les alternatives. Gràcies a l’existència d’una gran xarxa de corresponsalies i col·laboradores arreu del món, des de l’any 2006, la Directa arriba a les més de 2.000 subscriptores que donen suport al projecte.

Les persones que integrem aquest projecte assembleari, autogestionat i descentralitzat entenem la comunicació com una eina de transformació social i no com a simple mercaderia o negoci. Per aquesta raó, la Directa vol ser una eina comunicativa per visualitzar les pràctiques dels moviments socials, els projectes polítics, socials i culturals que plantegen un model alternatiu a l’actual i els col·lectius invisibilitzats per la majoria de mitjans de comunicació.

La Directa es basa en totes aquelles persones que donen suport al projecte. Les subscriptores són les que fan possible l’existència d’un mitjà de comunicació no supeditat a cap grup econòmic o polític i, per tant, crític amb el poder.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s